Huisarts Dr. Guy Van Damme

Zandakkerlaan 25, Heusden 09 231 99 13
Maak snel en makkelijk online je afspraak Afspraak maken

Welkom bij Dokter Van Damme

Visie 

Een huisarts behandelt patiënten van alle leeftijden, van zuigeling tot oudere. Een huisarts is als het ware een echte ‘familie-arts’. Hierdoor kan de huisarts zijn patiënten op een brede manier bekijken: zowel medische, maar ook andere factoren worden in rekening gebracht (familiale situatie, werksituatie, persoonlijke beleving). Op deze manier trachten we u een persoonlijke en wetenschappelijke onderbouwde zorg te bieden.

In de moderne geneeskunde is multidisciplinaire zorg geen hol begrip meer. Samen met andere gezondheidswerkers (verpleging, kinesisten, diëtisten, specialisten,…) wordt er getracht door via een nauwe samenwerking tot de best mogelijke zorg te komen. Als huisartsen hebben we hierin een coördinerende rol.

 

Raadpleging

Kom op raadpleging als het enigszins kan. Huisbezoeken zijn voor minder mobiele of zwaar zieke patiënten. Het werken in de consultatieruimte zelf heeft zowel voor de huisarts als voor U het meeste voordeel : het dossier is bij de hand en het onderzoek gebeurt in goede omstandigheden: op een onderzoekstafel, bij ideale belichting en met alle noodzakelijke apparatuur bij de hand. Raadplegingen kunnen enkel op afspraak.

Voor de raadplegingen op afspraak, graag enkele verduidelijkingen:

  1. Afspraken kan u alle weekdagen maken. Hier kan u de uren vinden.
  2. Afspraken worden bij voorkeur gemaakt via Mya. Gelieve de reden van afspraak duidelijk te beschrijven. Indien er geen beschikbaarheden meer zijn kan telefonisch contact opgenomen worden.
  3. Komt U met meer dan één persoon, vraag dan ook meerdere afspraken. Er wordt slechts één persoon per afspraak behandeld.
  4. Voorziet U een langer gesprek voor een ernstige problematiek, een speciale ingreep of een gynaecologisch onderzoek, vermeld dit dan bij aanvraag, zodat we met de tijdsduur rekening kunnen houden.
  5. Spoedgevallen kunnen tussendoor opgevangen worden, bij voorkeur na telefonische melding.

 

Betalingen

Betalingen kunnen via cash, Payconiq of Bancontact. Er is derdebetalersregeling mogelijk wanneer het voorzien is.

 

Nog een tip met betrekking tot patiëntenbezoek aan huis

Negen op tien keer is het mogelijk én verantwoord dat de patiënt toch naar de arts toe gaat ! In sommige andere landen gebeuren huisbezoeken slechts uitzonderlijk ! In de toekomst zullen er steeds minder huisartsen zijn, waardoor minder tijd vrij is voor verplaatsing naar de patiënt toe…Visie van de praktijk